Вчені встановили зв'язок між свининою і гепатитом Е

 Фaxівці Нaціoнaльнoгo цeнтру біoтexнoлoгічнoї інфoрмaції СШA прoвeли низку лaбoрaтoрниx дoсліджeнь в різниx крaїнax світу: СШA, Нідeрлaнди, Чехія, Франція, Японія, Велика Британія.

І з'ясували, що бекон є основним харчовим переносником гепатиту Е, передає УНН.

Йдеться насчет свинину в чистому вигляді, а також насчет свинячі вироби (ковбаси) і субпродукти зі свинини (печінка).

"Продукти зі свинини, особливо печінка, постоянно переносять гепатит Е, який може викликати серйозні ускладнення і навіть танатология у вразливих груп населення", — говорять експерти, рекомендуючи споживачам замінити свинину іншими видами м'закон.

Крім гепатиту Е, споживання свинини може спровокувати розвиток розсіяного склерозу (руйнівне аутоімунне захворювання, що вражає центральну нервову систему, — ред.), попереджають медики.

Фахівці дослідили, що жирні кислоти, що містяться в свинині, можуть чинити негативний вплив для захисні оболонки, що оточують нервові волокна головного мозку. Одна з пропозицій полягає в тому, що жирні кислоти, що містяться в свинині, підвищують вразливість оболонок, а кислоти, що містяться в інших видах м'закон — ні.

Вони також виявили зв'язок між високим рівнем поширеності захворювання в країнах, -де люди їдять жирну їжу. Беспричинно, жителі країн, де вживання свинини заборонено релігією, набагато рідше хворіють получай розсіяний склероз.

Також, рідше хворіють нате розсіяний склероз жителі Бразилії і Австрії, дескать прийнято їсти яловичину.

Комментарии и пинги к записи запрещены.

Комментарии закрыты.